EOY 2018

EY Entrepreneur Of The Year™ 2018 în România

Programul Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială globală, are loc începând cu anul 2014 şi în România.

EY organizează programul Entrepreneur Of The Year în mai mult de 145 de oraşe din peste 60 de ţări, acoperind mai mult de 94% din economia globală. Câştigătorii la nivel naţional intră în finala mondială, titlul World Entrepreneur of the Year  fiind acordat anual la Monte Carlo în cadrul unei ceremonii de gală cu participare internaţională.

Prin organizarea competiției în România recunoaștem meritele remarcabile ale antreprenorilor români, aducem laolaltă povești de succes și apropiem membrii acestei comunități care schimbă România. Comunitatea antreprenorilor care au concurat în primele trei ediții ale competiției numără astăzi peste 100 de membri.

Suntem în căutarea oamenilor care inspiră prin viziunea, leadershipul şi realizările lor. Intră în competiție!

Pentru a nominaliza un antreprenor sau a vă înscrie puteți accesa link-ul https://geoy.ey.com/.

 

Programul competiției

• Lansarea ediției 2018 | 23 mai 2018
• Colectarea nominalizărilor | 23 mai – 3 septembrie 2018
• Interviuri la sediul antreprenorilor | 17 septembrie – 30 octombrie 2018
• Desemnarea câștigătorului la nivel mondial | iunie 2019

timeline1

Cerinţe de participare

  • Candidatul (antreprenorul) trebuie să aibă o afacere care să fie înființată și operațională de cel puţin 3 ani.
  • Candidatul trebuie să fie activ în afacere (nu director non-executiv sau part-time).
  • Afacerea trebuie să aibă un flux de venituri cel puţin 2 ani.
  • Să aibă un număr minim de 10 angajaţi.
  • Antreprenorul trebuie să deţină o parte semnificativă din capitalul subscris al firmei (minim 20%).
  • Pot participa și cetățeni care nu dețin cetățenia română; mai important este ca pe lângă criteriile de mai sus, operaţiunile majore ale afacerii să fie în România.

Juriul concursului Entrepreneur Of The Year constă în antreprenori şi profesionişti complet independenţi şi dedicaţi antreprenoriatului.

Misiunea lor este să evalueze diferenţele mici, dar semnificative, care separă candidaţii buni de cei foarte buni. Juriul va evalua aplicaţia finaliştilor în mod voluntar şi complet independent de EY.

Suntem foarte recunoscători faţă de angajamentul arătat de către membrii juriului:

Membrii juriului EY Entrepreneur Of The Year 2018 în România

 

Cristian Covaciu, Președintele juriului

CEO, IPEC

 

 

Doina Popescu

Managing Partner, Forevest Capital Partners

 

 

Daniel Dines

CEO, Ui Path

 

 

Marius Ștefan

CEO, Autonom Rent a Car

 

 

Vasile Armenean

CEO, Betty Ice

Criterii de jurizare

Spirit antreprenorial: Dedicare, viziune, riscuri calculate, capacitate de depașire a situațiilor critice.

Performanţă financiară: Venituri, profitabilitate, rată de creştere, alţi indici care arată posibilitatea de autosusţinere pe termen lung a afacerii.

Direcţie strategică: Creează şi transformă viziunea de afaceri în realitate.

Impact asupra comunităţii: Creează un impact prin generarea de noi locuri de muncă şi îmbunătăţirea nivelului de trai în comunitate.

Inovaţie: Dezvoltă abordări și tehnologii noi. Creează o cultură organizațională axată pe inovaţiei.

Integritate personală: Trăieşte propriile valori dobândind respectul angajaţilor, competitorilor, consilierilor, familiei, comunităţii.

Înscrie-te acum, completând formularul online disponibil la https://geoy.ey.com

Premii acordate in România

Descarcă formularul de înscriere 

 

Alternativ, vă puteți înregistra folosind acest link.

Întrebări frecvente

Cea mai mare competiţie internaţională dedicată antreprenorilor – EY World Entrepreneur Of The Year™ – a ajuns la cea de a 19-a ediţie. Programul demarat de EY își propune recunoaşterea rezultatelor obţinute de antreprenorii cu afaceri de succes din întreaga lume. Este deja o tradiție, EY având o experiență de 32 de ani în organizarea competiţiei Entrepreneur Of The Year™ la nivel național în peste 60 de ţări. În fiecare an, câștigătorii Entrepreneur Of The Year din țările participate sunt invitaţi la Monte Carlo pentru a intra în cursa pentru titlul EY World Entrepreneur Of The Year™. Evenimentul de anul acesta se desfasoară între 23 mai 2018 - iunie 2019.

Programul a fost înfiinţat pentru a aduce recunoaştere celor mai inovatori şi de succes antreprenori din lume. Prin identificarea şi recunoaşterea realizărilor antreprenorilor implicaţi în afaceri dinamice şi de succes, urmărim încurajarea activitatăţii de antreprenoriat în întreaga lume. Colaborăm cu antreprenori prestigioși: lideri de companii globale animați de idei inovatoare, vizionari ce dețin firme pre-IPO şi antreprenori sociali care lucrează în domeniul celor mai presante probleme ale societăţii. Am învăţat foarte multe din aceste interacţiuni şi admitem că în antreprenoriat nu este vorba despre grandoare, ci despre o stare de spirit. Considerăm că este o atitudine pe care toate întreprinderile pot - şi ar trebui - să o îmbrăţişeze. Ne dorim să încurajăm oamenii din întreaga lume să se gândească la ce presupune a fi un antreprenor şi cum putem crea un mediu în care inovarea şi creativitatea să prospere. Programele Entrepreneur Of The Year și World Entrepreneur Of The Year sunt extensia firească a acestui angajament.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de EY în 1986, în Statele Unite şi, începând cu 1993, a fost extins la nivel internaţional.

Entrepreneur Of The Year este un program care se desfășoară în peste 145 de oraşe din peste 60 de ţări.


Gala World Entrepreneur Of The Year aduce valoare adaugată tuturor participantilor, construind un prilej foarte bun de networking într-un context de clasă mondială și de divertisment.

Aceasta va include:

Vorbitori de renume ce vor ţine cap de afiş în fiecare zi, discutând subiecte relevante antreprenoriatului şi mediului de afaceri Introducerea unor sesiuni de jurizare şi a unor comisii de experţi interactive Invitarea unor vorbitori recunoscuţi la nivel mondial de a interacţiona cu participanţii

În cele mai multe ţări, procesul de nominalizare începe la nivel regional, câştigătorii fiind apoi eligibili pentru faza naţională a programului Entrepreneur Of The Year. Toţi câştigătorii de la nivel naţional sunt apoi calificaţi pentru a participa la competiţia mondială World Entrepreneur Of The Year. Nu există un alt proces separat de nominalizare pentru World Entrepreneur Of The Year, toţi candidaţii pentru acest titlu fiind calificaţi pe baza deţinerii la momentul respectiv a titlului de Entrepreneur Of The Year în ţara lor de origine.

La nivel mondial se va acorda un singur premiu, cel de World Entrepreneur of the Year, însă toţi participanţii din cele peste 60 de ţări înscrise în program fi introduşi în galeria World Entrepreneur of the Year Academy. În cadrul programului la nivel local desfăşurat în România se vor acorda 2 premii: Entrepreneur of the Year si Emerging Entrepreneur of the Year in technology/Innovation. În etapa mondială doar câştigătorul titlului Entrepreneur of the Year va participa, alături de toţi ceilalți câştigători la nivel naţional din țările înscrise, urmând ca un singur câștigător să fie desemnat World Entrepreneur Of The Year 2019.


Înainte de începerea sesiunii de jurizare, fiecare membru al juriului independent primește un pachet detaliat de informaţii cu privire la câştigătorii din fiecare ţară. După o întâlnire privată între câştigătorii la nivel naţional şi membrii juriului aflaţi în Monte Carlo, juriul independent se va întruni separat pentru a discuta calificările fiecărui candidat şi pentru a selecta World Entrepreneur Of The Year 2019. Câştigătorul va fi anunţat la gala de decernare a premiului.

Juriul independent pentru World Entrepreneur Of The Year este compus din câştigători ai ediţiilor anterioare a Entrepreneur Of The Year dar şi din oameni de afaceri din diferite sectoare din întreaga lume.

Din moment ce majoritatea membrilor din juriu sunt câştigătorii etapei naţionale din ediţiilor trecute, credem că aceştia înţeleg cel mai bine importanţa unui proces de selecţie imparţial şi corect, care să menţină integritatea programului. Membrii jurului sunt schimbaţi de la an la an pentru a asigura gândire inovativă şi entuziasm în procesul de jurizare..

Premiul este acordat pe baza a şase criterii care să permită câştigătorilor naţionali o şansă egală de a concura: spirit antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, inovație, impactul asupra comunităţii şi integritate personală.

Sponsor Principal

bcr

Sponsori

Parteneri

db

Entrepreneur Of The Year

Cristian Covaciu

IPEC
IPEC este unul dintre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor de menaj și porțelan superior. Compania condusă de Cristian Covaciu deține una dintre cele mai avansate tehnologii de producție din domeniu. În prezent, are un venit anual de peste 22 milioane EUR, 800 de angajați și 250 de roboți industriali. Cu aproximativ 40 de milioane de piese fabricate anual, IPEC este o companie care livrează la nivel global, din Japonia până în SUA.

Emerging Entrepreneur Of The Year

Daniel Dines

UiPath
Daniel Dines a țintit o piață cu disponibilitate uriașă de dezvoltare, cea a robotics process automation (RPA). Soluția UiPath RPA este proiectată să automatizeze procese cu volum și grad de sofisticare variabile, de la operații call center, până la procese complexe din domeniul financiar. Compania a avut o creștere explozivă în 2016. De la 20 de angajați în București, a ajuns la 120 de angajați în șapte țări. Cifra de afaceri a crescut pe măsură, cu 600% față de 2015.UiPath a parcurs în ultimii 2 ani drumul de la un startup local la cel de lider global în domeniul roboticii software, cu birouri în Londra, San Francisco, Bangalore, București și un portofoliu de mari clienți la nivel internațional.

Social Entrepreneur Of The Year

Angela Achiței

„Alături de voi”
Angela Achiței, de profesie asistent social, a fost primul angajat al fundației „Alături de Voi” România. Util Deco este brand-ul sub care fundația a dezvoltat, în 2008, o întreprindere socială care are acum 70 de angajați, dintre care 36 cu dizabilități. Firma este organizată sub formă de unitate protejată cu ateliere în Iași, Constanța și Tg. Mureș și este cea mai mare întreprindere socială din România. În 2015, a avut vânzări de aproape 6 milioane EUR.Fundația Alături de Voi (ADV) a fost înființată în 2002 de organizația americană Holt International, care desfășura în acea perioadă în România programe dedicate persoanelor seropozitive și copiilor infectați cu HIV în perioada 1989-2002